Slagroomtaart recept

Aan de hand van het slagroomtaart recept kun je nu zelf heerlijke slagroomtaart maken. Daarbij zijn er veel verschillende varianten die je kunt kiezen, maar welke gaat het worden? Eerst maar eens het standaard slagroomtaart recept proberen en daarna kun je allerlei variaties proberen, zoals met aardbeien en kiwi. De basis bij het slagroomtaart recept is vaak hetzelfde dus probeer dit maar eens. Je kunt nu een slagroomtaart met een basis taartboden maken, je kunt hem geheel naar wens versieren.

Ingrediënten slagroomtaart recept

De ingrediënten die je nodig hebt voor het eenvoudige slagroomtaart recept staan hieronder weergegeven:

 • 4 Eieren
 • 120 Gram suiker
 • Mespuntje zout
 • 75 Gram gezeefde bloem
 • 25 Gram gezeefde maïzena
 • Boter
 • 5 dl Slagroom
 • 40 Gram suiker
 • 1 Zakje vanillesuiker
 • 50 Gram amandel- of pindaschaafsel, geroosterd
 • Eventueel wat fruit
Slagroomtaart.org

Benodigdheden slagroomtaart recept

De volgende benodigdheden kunnen je helpen om gemakkelijker het slagroomtaart recept te realiseren:

 • Een springvorm van 24-26 cm
 • Een mixer
 • Een oven
 • Een kom
 • Eventueel een spuitzak

Bereidingswijze slagroomtaart recept

Voor het bereiden van het slagroomtaart recept kun je het beste de volgende stappen doorlopen, dan weet je zeker dat je niets vergeet. Begin daarom bij de eerste stap van ons slagroomtaart recept:

 1. Eerst vet je de springvorm in met boter en deze bestuif je met een beetje bloem. Hierdoor zorg je er voor dat de taartbodem er na het bakken van de taart eenvoudig uit zal komen.
 2. Dan verwarm je de oven voor op 175 graden.
 3. Nu zorg je er voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat je verder gaat. Anders kun je geen luchtige taart maken.
 4. Vervolgens doe je de eieren, een mespuntje zout en de suiker in een kom. Dan mix je dit tot een romige massa en meng je het geheel een aantal minuten door elkaar. Dan zet je de mixer nog even een paar minuten (twee bijvoorbeeld) op de laagste stand. Na deze twee minuten zet je de mixer uit en dan voeg je de bloem en maïzena toe aan het eiermengsel. Meng nu alles rustig met de spatel door elkaar, let op, niet mixen of snel mengen. Anders is het mengel niet meer luchtig genoeg!
 5. Vervolgens doe je het deegmengsel in de vorm en verdeel je dit goed.
 6. Dan zet je de taartbodem in de voorverwarmde oven. Stel dan de timer in op ongeveer 40 minuten.
 7. Je kunt dan het beste na 35-40 minuten controleren of de taart gaar is. Dit doe je door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er schoon uit komt dan is de taartbodem gaar.
 8. Dan haal je de taart uit de oven en dan leg je deze op de kop op een goede ondergrond.
 9. Je laat het geheel nu goed afkoelen.
 10. Vervolgens doe je de slagroom en de suiker in een kom. Je klopt het tot een stijf geheel. Dan snijd je de taart met een taartzaag in drie lagen.
 11. Bestrijk vervolgens de onderste twee plakken met een derde deel van de slagroom. Let goed op en leg deze plakken netjes op elkaar. Dan smeer je de zijkant netjes af met de bolle kant van een lepel of van de spatel. Het gaat er om dat de lagen netjes op elkaar aansluiten.
 12. Je kunt nu het amandelschaafsel aan de taart toevoegen. Je legt eerst het amandelschaafsel op een vlakke ondergrond, dan rol je de zijkant van de taart hier doorheen. Dan voeg je de slagroom aan de bovenkant toe, maak er een lekkere dikke laag van.
 13. Smakelijk eten want het slagroomtaart recept is nu klaar!

Tips slagroomtaart recept

Als je een slagroomtaart recept klaar wil maken dan kun je verschillende mogelijkheden kiezen. Je kunt de slagroom voor het slagroomtaart recept zelf maken, maar je kunt hem ook kant en klaar kopen. Dan heb je bij het slagroomtaart recept de keuze uit spuitbusslagroom of een bekertje die je nog zelf kunt kloppen. Het lekkerste is het om zoveel mogelijk van het slagroomtaart recept zelf te maken. Het ligt er ook aan hoeveel tijd je hebt om het slagroomtaart recept klaar te maken. Zorg er in ieder geval voor dat je ook koffie of warme chocolademelk hebt om op te dienen bij je slagroomtaart recept. De slagroom kun je dan ook (als je over hebt) los opdienen en dan kunnen je gasten de slagroom in de koffie doen. Dit vinden mensen ook erg lekker dus verwen ze maar eens extra met het slagroomtaart recept.

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders