Aardbeien-slagroomtaart

Een van de andere varianten van de klassieke slagroomtaart kun je natuurlijk ook eens aardbeien-slagroomtaart uitproberen. Dit geeft de taart een extra zoetig fruit tintje en is ook zeker de moeite waard om is een keer te kunnen proberen. Dit recept is voor voor 1 portie waar 8 personen van kunnen genieten. De tijd die je hiervoor nodig hebt is 250 minuten in totaal waarvan 180 minuten de kooktijd is.

Werkwijze

Voordat je de ingrediënten in huis hebt kijk eerst even of je de benodigdheden in huis hebt. Waarschijnlijk wel en die moet je er dan even binnen hand bereik leggen. Dit zijn; bakplaat, bakpapier, twee springvormen met een doorsnede van 20 cm, paletmes, mixer of garde, spuitzak met een glad uiteinde en keukenthermometer.

Ingrediënten

Voor de schuim heb je 2 eiwitten en 75 gram suiker nodig.
Voor de Italiaanse schuim heb je 60 ml water, 150 gram suiker en 3 eiwitten nodig.

Slagroomtaart.org

Voor de biscuit heb je nodig;

 • 50 gram boter
 • 4 eiwitten
 • 5 eidooiers
 • 100 gram bloem
 • 100 gram suiker

Voor de vulling heb je nodig;

 • 70 gram suiker
 • Aardbeienlikeur
 • 100 gram witte chocolade
 • 4 eetlepels aardbeienjam
 • 500 ml slagroom
 • 1 kilogram aardbeien

Bereidingswijze

Voor de schuim verwarm je de oven voor op 80 graden. Je klopt de eiwitten los en dit in een vetvrije kom met een mixer. Voeg er een beetje suiker bij tot het schuim egaal en wit wordt. Doe dit in een spuitzak met het gladde uiteinde en spuit vervolgens twee spiralen met een doorsnede van 20 centimeter op het bakplaat. Hierbij begin je van binnenuit. Je laat dit schuim ongeveer 3 uur lang drogen in de oven

Voor de biscuit verwarm je de oven voor op 180 graden waarna je de boter smelt. Klop de eiwitten en het suiker in een vetvrije kom, dit totdat het stijve pieken worden. Klop de eidooiers met de resterende suiker met behulp van een garde totdat het schuimig wordt. Meng de geklopte eidooiers en dit doe je door het geklopte eiwit. Met behulp van een spatel doe de gesmolten boter en bloem erdoor. Vet vervolgens de springvorm in waarna je er bakpapier in doet. Giet het beslag in de twee springvormen waarna je de cake voor ongeveer 45 minuten laat bakken.

Voor de vulling klop je de slagroom en de suiker totdat het stijf wordt. Giet een beetje aardbeienlikeur over de biscuit waarna je er aardbeienjam op smeer. Laat de witte chocolade smelten en smeer dit dan over de plakken met schuim. Verwijder eerst de kroontjes van de aardbeien en daarna leg je ze op de eerste plak waar je vervolgens slagroom op spuit. Leg hier een plan met schuim op en verdeel vervolgens de aardbeien erover en doe er daarna weer slagroom op.Leg hierop de tweede biscuitplak waarna je dit steeds herhaal.

Voor de Italiaanse schuim breng je het water en het suiker in een pan aan de kook, dit tot 121 graden. Klop bij dit ook het eiwit in een vetvrije kom totdat het stijve pieken worden. Schenk druppels suikersiroop erbij en klop het eiwit. Doe de Italiaanse schuim in de spuitzak met een plat uiteinde waarna je de zijkant en bovenkant van de taart bedekt.

Eet smakelijk!

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders